Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total sunt 6 utilizatori conectati: 1 Inregistrati, 0 Invizibil si 5 Vizitatori :: 2 Motoare de cautaremarusca
Recordul de utilizatori conectati a fost de 779, Sam Mar 19, 2011 8:55 pm
Parteneri
http://npm5.wordpress.com/
http://3xfemeie.wordpress.com/
http://forumnorapentrumama.blogspot.com/Ce bucatarim ?
Pagina 14 din 64 • Impartiti •
Pagina 14 din 64 •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 39 ... 64 
Re: Ce bucatarim ?
varza calita cu afumatura 

kikilina*- CAPTAIN

Data de inscriere: 12/12/2011
Varsta: 61
Porc Inecat in Vin
![[friptura+de+porc+cu+moare+de+varza+8.jpg]](http://1.bp.blogspot.com/_Zd2eBtXMPZI/S6Ab-nSQAxI/AAAAAAAAEeE/xlpQDhlXLzM/s1600/friptura%2Bde%2Bporc%2Bcu%2Bmoare%2Bde%2Bvarza%2B8.jpg)
Pentru vreo 5 - 6 portii avem nevoie de:
cam 1,3 kc cotlet fara os
500 ml vin (cel putin)
5 - 6 catei usturoi
cimbru uscat
boia dulce sau picanta
sare, piper
boabe de coriandru
rosmarin uscat
50 g kaiser afumat (optional)
Pentru ca bucata de carne era prea mare si dificil de manevrat, plus ca nu incapea nici in tava, am taiat-o pe jumatate.
Cu un cutit ascutit si ingust facem mici buzunare in carne si infigem cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate daca sunt mari. Daca folositi si kaiser, taiati-l bucati mici, cam de dimensiunea unui catel de usturoi si procedati la fel ca mai sus. Amestecam toate condimentele intr-un bol si frecam bine cotletul cu acest amestec.
Intr-o tava incapatoare asezam carnea, tunam vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 de grade. Cam dupa o jumatate de ora - 45 de minute scoatem din cuptor, stropim carnea cu sos si lasam in continuare sa se coaca. Si ca sa nu ne stresam cu garnitura, tot acum am pus pe langa carne si niste cartofi taiati in jumatate sau sferturi. Lasam tava acoperita cam 1 ora si jumatate, iar apoi in ultima ora, lasam friptura sa se rumeneasca. Din cand in cand stropim carnea cu sosul de vin, iar daca acesta scade, completam cu vin sau apa.
O friptura aromata, frageda care are aproximativ 200 calorii la 100 de grame, fara garnitura. Merge de minune cu muraturi asortate, si desigur, un pahar de vin rosu.
![[friptura+de+porc+cu+moare+de+varza+8.jpg]](http://1.bp.blogspot.com/_Zd2eBtXMPZI/S6Ab-nSQAxI/AAAAAAAAEeE/xlpQDhlXLzM/s1600/friptura%2Bde%2Bporc%2Bcu%2Bmoare%2Bde%2Bvarza%2B8.jpg)
Pentru vreo 5 - 6 portii avem nevoie de:
cam 1,3 kc cotlet fara os
500 ml vin (cel putin)
5 - 6 catei usturoi
cimbru uscat
boia dulce sau picanta
sare, piper
boabe de coriandru
rosmarin uscat
50 g kaiser afumat (optional)
Pentru ca bucata de carne era prea mare si dificil de manevrat, plus ca nu incapea nici in tava, am taiat-o pe jumatate.
Cu un cutit ascutit si ingust facem mici buzunare in carne si infigem cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate daca sunt mari. Daca folositi si kaiser, taiati-l bucati mici, cam de dimensiunea unui catel de usturoi si procedati la fel ca mai sus. Amestecam toate condimentele intr-un bol si frecam bine cotletul cu acest amestec.
Intr-o tava incapatoare asezam carnea, tunam vinul, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 de grade. Cam dupa o jumatate de ora - 45 de minute scoatem din cuptor, stropim carnea cu sos si lasam in continuare sa se coaca. Si ca sa nu ne stresam cu garnitura, tot acum am pus pe langa carne si niste cartofi taiati in jumatate sau sferturi. Lasam tava acoperita cam 1 ora si jumatate, iar apoi in ultima ora, lasam friptura sa se rumeneasca. Din cand in cand stropim carnea cu sosul de vin, iar daca acesta scade, completam cu vin sau apa.
O friptura aromata, frageda care are aproximativ 200 calorii la 100 de grame, fara garnitura. Merge de minune cu muraturi asortate, si desigur, un pahar de vin rosu.

mirela3- KING

Data de inscriere: 01/09/2010
Varsta: 36
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis
inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul
de murat.
Potpuriu de porc si vaca,
simfonia tocaturii,
imn de lauda
mancarii inaltat in cerul gurii.
O cocheta care-si scalda trupu-n sos
si in smantana
si se-nfasura in
varza ca in valuri de cadana.
O
abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa
liga
c-o bardaca de vin rosu si-un
ceaun de mamaliga.
Oponenta din
principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim
alimentar.
Un buchet de mirodenii, o
frivola parfumata
ce te-mbie cu
mirosuri de slanina afumata.
Locatara principala tine-n spatiu
tolerate
perle de piper picante,
boabe de orez umflate.
O prozaica
innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
cand, de cand e lumea, porcul n-a
citit o poezie.
Un aducator de
,
de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva
cuvinte cum s-ar defini sarmaua.
Vis
inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul
de murat.
Potpuriu de porc si vaca,
simfonia tocaturii,
imn de lauda
mancarii inaltat in cerul gurii.
O cocheta care-si scalda trupu-n sos
si in smantana
si se-nfasura in
varza ca in valuri de cadana.
O
abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa
liga
c-o bardaca de vin rosu si-un
ceaun de mamaliga.
Oponenta din
principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim
alimentar.
Un buchet de mirodenii, o
frivola parfumata
ce te-mbie cu
mirosuri de slanina afumata.
Locatara principala tine-n spatiu
tolerate
perle de piper picante,
boabe de orez umflate.
O prozaica
innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
cand, de cand e lumea, porcul n-a
citit o poezie.
Un aducator de
,de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva
cuvinte cum s-ar defini sarmaua.

Dorel- KING

Data de inscriere: 17/06/2011
Varsta: 58
Localizare: romania- mangalia

Poftiti la baclavale!
!
miluka- EROU

Data de inscriere: 12/11/2010
Varsta: 38
Localizare: sud

Liliana1- EXPERT

Data de inscriere: 17/11/2011
Varsta: 22
Localizare: dincolo de nori..
dona a scris:
TORTELLINI DE CASA CU SPANAC
Reteta de taietei de casa e una dintre primele retete culinare cu care am intrat in contact cand eram mica. Buni Sia facea si face si acum, niste taietei de casa extraordinari. Mai intai framanta bine aluatul si pot sa va spun cu mana pe inima ca niciun mixer din lumea asta nu face treaba pe care o face Buni! Apoi intindea aluatul (operatiunea asta dura chiar si 30 minute) subtire, atat de subtire incat vedeai prin foaie. Urma sa il taie, intotdeauna folosind cutitul si nu rola, in fasii, lascute sau taietei lati, dupa cum urma sa ii foloseasca ea: taietii patrate mari pentru taietei cu branza sau garnitura pentru papricas, lascute mici pentru supa de gaina sau taietei lati mai lungi, pentru budinca de taietei. Apoi urma uscatul, care pe mine ma distra cel mai mult, ca atunci intram si eu in ecuatie: pe recamier (asa ii spuneam noi canapelei cu lada imensa pentru hainele de pat) punea o patura groasa, deasupra multe ziare curate si pe ele intindea taieteii.
Din cand in cand, de mai multe ori pe zi, mai multe zile la rand, intorceam (da, da EU) taieteii pe toate partile pana erau uscati complet. Zilele de asteptare erau grele pentru ca visam la taietii cu lapte sau branza de burduf, dar si cand erau gata taietii si ne facea prima mancare cu ei, eram cei mai fericit copii din lume.
Poate si de asta mi-e asa drag sa fac paste in casa si tortellini astia, desi o sa spuneti ca multa munca pentru ei, cand putem foarte bine sa ii cumparam din magazin, sunt superbi si nu se compara cu cei din magazin. Daca aveti un mixer si o masina de intins paste, treaba merge foarte repede, dar nici framantatul cu mana si intinsul cu sucitorul nu-s chiar asa grele, promit!
Ingrediente:
- 450g faina (plus faina pentru intins aluatul)
- 4 oua mari
- sare dupa gust
,dona...mi-ai adus aminte de copilarie...
Roxy74- CAPTAIN

Data de inscriere: 04/02/2011
Varsta: 37
Supa crema de broccoli
Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti.

Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti.

dona- CAPTAIN

Data de inscriere: 01/07/2011

Oh, mon Dieu! Ce pufoase si gustoase sunt aceste briose frantuzesti, umplute cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata, preparate dupa o reteta a lui Christian Felder. Dar probabil nu trebuia sa va mai spun ca e o reteta frantuzeasca fiindca v-ati fi prins dupa cantitatea de unt folosita! Si stati asa! Eu am redus-o usor, in reteta originala se cereau 165 gr unt!!! Asta e prea de tot!
Ingrediente
250 gr faina alba
30 gr zahar
1/2 cub drojdie proaspata (12 gr)
2 linguri lapte caldut
3 oua
125 gr unt (la temperatura camerei)
1/2 lingurita sare
fulgi de ciocolata
Crema de vanilie
250 ml lapte
50 gr zahar
2 galbenusuri
20 gr amidon
1/2 pastaie vanilie (sau/si esenta de vanilie)
Pentru uns
1 galbenus de ou
2 linguri smantana
Sirop de zahar
50 gr zahar
50 ml apa
Bucati: 11 (+marginile)
Preparare
1. Se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga 1 lingurita din zahar. Se lasa maiaua la dospit in loc caldut macar 15 minute.
2. Se amesteca faina cu zaharul.
3. Se pune maia intr-un bol si se adauga un ou mixand totul bine. Se adauga 1/3 din amestecul de faina. Se mixeaza bine. Se adauga alt ou, se mixeaza, apoi iar 1/3 din faina, iar mixam bine si in final ultimul ou, mixam si in fine restul de faina si mixam iar.
* la acest pas puteti folosi mixerul sau robotul cu carlige pentru framantat
4. Aluatul lipicios care rezulta se famanta cu mana, cu masina de paine (eu l-am pus pe programul de framanta de 13 minute) sau cu robotul cu carlige timp de 15 minute.
5. Se taie untul cubulete mici si se adauga in aluat in transe (cateva cubulete in fiecare transa) si se framanta manual pana untul e incorporat bine... apoi se trece la urmatoarea transa, pana terminati tot untul.
* daca aveti, si la acest pas puteti folosi robotul cu carlige; eu nu am si l-am framantat manual
6. La final mai framantati aluatul timp de 15 minute (eu iar am folosit masina de paine pe programul de framantat) pana aluatul e fin si lucios. Va fi un aluat moale, usor lipicios, dar e
asa, nu mai adaugati faina.7. Puneti aluatul la crescut, la loc caldut, pentru 1 ora. Vasul il acoperiti cu folie de plastic.
8. Presarati putina faina pe masa de lucru si framantati usor aluatul sa se dezumfle.
9. Puneti-l la loc in bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la frigider 2 ore.
10. Pregatiti crema de vanilie dupa reteta de aici si puneti-o la frigider sa se raceasca.
11. Scoateti aluatul de la frigider. Pe masa de lucru puneti hartie de copt presarat cu putina faina. Intindeti aluatul o foaie de 25 x 45 cm.
12. Pe jumatate din ea intindeti crema de vanilie. Presarati fulgii de ciocolata deasupra. Imparturati aluatul astfel incat sa acoperiti partea cu umplutura.
13. Decupati marginile imperfecte, astfel incat sa obtineti un dreptunghi frumos.
14. Taiati dreptunghiul (si marginele inestetice) in felii de 4-5 cm.
15. Asezati feliile in tava cuptorului in care ati pus hartie de copt. Vor fi necesare 2 tavi pentru toate briosele. Nu le inghesuiti prea tare fiindca cresc mult la copt.
16. Puneti tavile in pungi de hartie si lasati sa creasca la loc caldut timp de 45 minute.
17. Ungeti briosele cu amestecul de smantana si galbenus.
18. Fierbeti siropul pentru 3 minute.
19. Dati la cuptor, la 180C pentru 15-20 minute, pana sunt frumos rumene. Daca curge un pic umplutura afara nu e nimic.
20. Ungeti briosele fierbinti cu sirop. Lasati sa se raceasca.

dona- CAPTAIN

Data de inscriere: 01/07/2011
ciulama de ciuperci cu piept de pui si mamaligura 
tocanicata de ciuperci cu pui

tocanicata de ciuperci cu pui

Ultima editare efectuata de catre kikilina* in Vin Feb 24, 2012 8:55 am, editata de 1 ori

kikilina*- CAPTAIN

Data de inscriere: 12/12/2011
Varsta: 61
ciorba de pui

cartofi frantuzesti!!

cartofi frantuzesti!!

Liliana1- EXPERT

ciulama de pui cu ciuperci;se face un sos de lapte apoi se pune ciupercile si carnea prajite separat!!asa il fac eu!!

Liliana1- EXPERT

Pagina 14 din 64 •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 39 ... 64 
Pagina 14 din 64
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Viata asa cum este ea
» Zambiti, va rog.
» Vine,vine primavara!